The Beethoven Experience

Interactie met het publiek

Het publiek van Le Concert Olympique bevindt zich niet enkel in de concertzaal. Door een totale Beethovenbeleving zowel in de diepte als in de breedte met films, het Beethovenboek, theater, lezingen, literaire happenings, tentoonstellingen, gastcolleges, enz. tracht Le Concert Olympique de passie voor Beethoven zo breed mogelijk te verspreiden. Bovendien zorgen de diverse sociale media voor een interessante en interactieve kruisbestuiving tussen de lezers van de Beethovenbiografie, de concertbezoekers en de all-round Beethovenliefhebbers die in een levendige ‘community’ worden samengebracht. 

Volg Le Concert Olympique ook op Twitter, Facebook en YouTube.

Annulatie concertreeks april 2020

20 April, 2020
Door de verlenging van de maatregelen rond COVID-19 zijn alle concerten van april in Leuven, Antwerpen, Brussel, Hasselt en Berlijn geannuleerd.

De Negende symfonie

12 Februari, 2020
De Negende symfonie is Beethovens Mona Lisa. Een iconisch werk dat in maart op onze concertagenda staat in Leuven, Antwerpen en Hasselt.

Officiële start Beethovenjaar 2020

16 december, 2019
Jan Caeyers schrijft op de verjaardag van Beethoven een mooie en persoonlijke feestrede om de officiële start van het Beethovenjaar 2020 te vieren.

BEETHOVEN MARATHON

6 oktober, 2019
Op 8 december 2019 opende Le Concert Olympique het Beethovenjaar (250ste verjaardag) met een uitzonderlijk concert in deSingel in Antwerpen.

MUZIKALE VERTELLING

11 September, 2019
23.10 | "Beethoven en zijn onsterfelijke geliefde" een theatermonoloog door Jan Caeyers met muzikale intermezzo's van pianist Piet Kuijken (met VIP-diner).

BEETHOVEN EN ZIJN IDOLEN

8 September, 2019
In september 2019 werd het werk van Beethoven in het perspectief geplaatst van twee componisten die hij zeer bewonderde: Cherubini & Mozart.

PREMIERE CHAMBER SYMPHONY

6 Februari, 2019
Lees hier het interview met Jeroen D’hoe die in opdracht van Le Concert Olympique een nieuw orkestwerk componeerde.

EEN STERK MOTIEF

16 januari, 2019
Het 4de pianoconcerto (A. Melnikov) en de 5de symfonie van Beethoven. En de Chamber Symphony, een nieuwe compositie van Jeroen D'hoe.

MISSA SOLEMNIS

1 oktober, 2018
Eind november stond de zelden uitgevoerde Missa solemnis van Beethoven op het programma in Antwerpen, Berlijn en Baden Baden.

Pages