De biografie

Spraakmakende Beethovenbiografie

Jan Caeyers heeft zijn diepgaande visie op Beethoven neergeschreven in het lijvige boek Beethoven. Een biografie. Het boek is het resultaat van 20 jaar research en 5 jaar redactiewerk.

De biografie werd in 2009 gepubliceerd bij De Bezige Bij in Amsterdam (Nederland) en vertaald naar het Duits in 2012 en het Hongaars in 2013. Het uitstekend gedocumenteerde en flamboyant geschreven boek werd met veel enthousiasme onthaald en is intussen al toe aan een zevende druk.

De actualiteit van de figuur Beethoven spat van elk van de meer dan 600 pagina’s; sommige recensenten maken op basis van dit portret dan ook zonder schroom de vergelijking met een popmusicus. De Frankfurter Algemeine Zeitung gaat nog een stapje verder en zegt dat de biografie van een componist zelf overgaat in muziek.

Doordat het in Duitsland - het referentieland van de Beethovenresearch - uiterst positief werd onthaald, wordt het nu, mede dankzij een aantal nieuwe inzichten en paradigmawissels, wereldwijd beschouwd als 'het' referentiewerk over Beethoven. Enkele andere vertalingen – zoals de Engelse en de Chinese – staan in de steigers.

Ook de nationale en internationale pers is zeer lovend over deze biografie : lees hier enkele recensies.

 

 

Jan Caeyers over zijn Beethovenbiografie :

"Het schrijven van deze biografie was een noodzakelijke transitie naar de uitbouw van een nieuw orkest: Le Concert Olympique.
Maar het was meer dan dat. Het was werkelijk een levenservaring en ik durf gerust te stellen dat dit boek mijn leven heeft veranderd."